Tartalomjegyzék

Szabályok

Az Agora szerver alapvető szabályzata, illetve a büntetési rendszer megegyezik az Avalion Minecraft szabályzatával! A részletes szabályzatot megtalálod itt: Avalion szabályzat

 

Másodlagos felhasználó nevek:

egy IP-ről csak egy névvel játszhatsz az Agora-n.

 

Csaló kliensek és modok használata nem megengedett.

A szabály megsértéséért állandó tiltás jár.

Ez a szabály nem vonatkozik az esztétikai modokra, pl. resource pack-ok.

Javasolt modok: Optifine és egyéb teljesítményjavító modok és Minimap modok.

Telepítésükhöz itt találsz segédletet: (link ide)

Ne rongálj és ne bonts

engedély nélkül semmilyen építményt szerkezetet, amely nem a saját tulajdonú városi telkeden van. Még akkor is, ha megvan hozzá az engedélyed (/town set perm és /plot set perm), beszéld meg a telek tulajdonosával, hogy mit, hogyan lehet oda építened.

A városvezető, vagy a helyettese eltávolíthatja az inaktív lakosa építményeit,

megszüntetheti földterületeit, ha az már legalább 3 hónapja nem járt fent a szerveren. A ládáiban tárolt személyes tárgyait további 3 hónapig meg kell őrizni, arra az esetre, ha mégis visszatérne!


Amennyiben a város vezetője válik inaktívvá, akkor 3 hónap elteltével a helyettes vezető kérheti a VárosVezetői rangot magának, ezt a staff tagok felé kell jelezni. Javaslat: ha a város vezetője a továbbiakban nem akar aktívan foglalkozni az irányítással, átruházhatja a VárosVezetői rangot. ( /town set mayor [name] )

Területfoglalás, terjeszkedés szándékos blokkolása tilos.

Ennek elkerülése érdekében alapbeállításként nem is tudsz létrehozni sem várost, sem helyőrséget (outpost), egy már meglévő város központi telkétől számított 25 teleknyi (25x16 blokk) közelségében.

 

Javaslat: legalább 1000 - 1200, de minimum 500 - 600 blokknyi távolságra menj el, egy már meglévő várostól.

 

Lehetséges további telkeket csatolni a városodhoz úgy, hogy azok közvetlenül elérjenek egy másik város telkeihez, annak érdekében, hogy összekötő úthálózatot tudjatok kiépíteni egymás között, vagy összeépítsétek a városaitokat. DE: nem megengedett ezt arra használni, hogy körbekerítsd, vagy blokkold a terjeszkedésében a másik várost!

Ne foglalj le telket más város közvetlen közelében, amivel szándékosan akadályoznád annak terjeszkedését. 

A TownyWorld területein, azaz a felvilágban tilos a vadon területeinek farmolása. 

Alapbeállításként nem lehetséges a TownyWorld vadonban bontani, vagy építeni, csak olyan telkeken lehet, amelyek egy város területéhez vannak csatolva. Tilos várost, vagy helyőrséget (outpost) alapítani csak azért, hogy kifarmold a területet, majd töröld a telkeket/várost/outpostot és továbbállj! Állandó kitiltás jár érte. Minden adat megőrződik az alapított majd törölt városokról, könnyen visszakereshető.

 

Tartsd tiszteletben a kérésünket, hogy a felvilág vadon területeit megőrizzük eredeti állapotában a szerverünkhöz későbbiekben csatlakozó játékosoknak!

 

Javaslat: a Farmolható világba bármikor átmehetsz és gyűjthetsz építőanyagot, ételt, XP-t és ott fosztogathatod a fellelhető kincseket!

 


Város és szövetség elnevezése:

Új város létrehozásakor első lépés, hogy meg kell adnod a nevét, ebben a formában:

/town new <ide_az_uj_varosod_neve>

Fontos! A szóközökkel rendelkező városnevekben szóköz helyett “ _ “ , azaz alsóvonást kell használni, különben hibaüzenetet kapsz, hogy nincs engedélyed a parancs használatához.

Fontos! Ékezetes betűt NE használj a városnévben.

 

Javaslat: szóköz és ékezetes betű nélküli városnevet találj ki! :)

Nem érdemes sokszor elrontani, vagy cserélgetni, mert minden átnevezésnek költsége van!

/town set varos_nev [uj_varos_nev] - csak a VárosVezető használhatja, költsége 2500$/alkalom

/nation set szovetseg_nev [uj_szovetseg_nev] - csak a SzövetségVezető használhatja, költsége 2500$/alkalom

 

Bármilyen kitalált fantázia nevet használhatsz, ami általánosan elfogadható szó, vagy kifejezés. 

Javasolt, de nem kötelező egy valós, vagy történelmi település, ország vagy birodalom után elnevezni a városodat, vagy a szövetségedet, de ebben az esetben az elnevezés legyen pontos, ne torzítsd.

 

Javaslat:  Törekedj arra, hogy az elnevezés egyedi legyen, ne legyen megegyező, vagy nagyon hasonló a már létező más városok, szövetségek elnevezéseivel.

 

A városod, szövetséged megnevezésében tilos használni obszcén, szexuális, rasszista, vagy általában nem elfogadható kifejezéseket, szavakat.

A szabálytalan, nem elfogadható város és szövetség megnevezéseket a staff tagok megváltoztathatják, egy figyelmeztetés kíséretében. Majd a szabály ismételt megszegése esetén megszüntethetik a várost, feloszlathatják a szövetséget.

 


 

Városok Szépségversenye:

 

A későbbiek során lehetőség lesz majd pályázni Város Szépségversenyekre.

A részletes feltételeket kidolgozása folyamatban.

Több kategória lesz majd, a városok méreteitől függően.

A nyeremények között főleg plusz telkeket lehet majd szerezni.

 

 

 

 

Törekedj arra, hogy városod városnak nézzen ki és ne a lakosaid által épített önálló kis egységek kupaca legyen, ezért a lakosok által birtokok területén főleg lakóházak épüljenek és vond be a lakosaidat a közösségi, városi területeket építésébe pl.: utak, terek, parkok stb
Legyenek közösek a farmok (állat-, mob-, termény,- fafarm stb.), amelyeket minden lakos tud használni, ehhez csak az kell, hogy “Farm”-ként állíts be ezeket a telkeket.

 

A városépítéshez szükséges talajegyengetés és formálás lehetséges és szükséges is, de a városod hátrányba kerülhet, ha túlzásba viszed terraformálást! Pl. a valós életben sem elképzelhető formájú és méretű mesterséges szigetek létrehozása, az óceán platformokkal (nagy, sík felület) való lefedése, stb.

Javaslat: ne építs magasan lebegő építményeket, szerkezeteket, a mob és XP-farmokat a föld alá építsd, vagy olyan épületet készíts köré, amely illeszkedik és kiegészíti a városképet.

 


Háborús event indítása:

A szabályzat kialakítása folyamatban.

 


Staff tagok

Itt ugyanazok a staff tagok vannak jelen, mint az Óvilágban.

Tudnak büntetni és nyomozni, de ezen kívül ugyanazok a jogaik vannak, mint a többi játékosnak.

Az Agora-n a staff tagoknak is survival jogai vannak.

 

Ne kéregesd a staff tagokat, hogy állítsanak be neked dolgokat a városodban!

Ne várd el tőlük, hogy részletesen elmagyarázzák, mit hogyan csinálj! .

Nem feladatuk megtanítani téged játszani!

A feladatuk a rend fenntartása, a szerver szabályok betartása és az esetleges visszaélések felderítése, büntetése.

Amennyiben a játékmenettel kapcsolatos kérdésed van, ide a honlapunkon olvasható leíráshoz, magyarázatokhoz fognak irányítani.